De vraag: ‘hoe gaat het met je?’ was heel gewoon. Toen kwamen mobieltjes en werd de meest gestelde vraag: ‘waar ben je?’. In het Corona Zoom tijdperk is dat: ‘kun je me horen?’ geworden. En nu zoemt continu de vraag om ons heen: ‘Heb je al een vassinaasie?’ Nou en of! Ik ben volledig gevassieneerd door die vassienaasies!

Binnenkomer

Je kunt al een paar maanden de televisie niet meer aanzetten of hup, daar gaat weer een naald de bovenarm in (brrrrrr). Bij ouderen, beroemdheden, koninklijke hoogheden, politici, bij de gewone man en vrouw. Gespierde armen worden breed uitgemeten en wiebelende juliaantjes worden door de bezitter verfoeid. In elk geval is de ultiéme binnenkomer voor elk gesprek… jawel: geaffecteerde vaksinatie of oergezellige vassienaasies. O ja, de vraag: ‘heb je je tweede al gehad?’ is ook een aanrader!

Perceptie

Weet je wat ik inmiddels ook zo komisch vind? Nou, in dit land wordt over individuele, persoonlijke, vrijheid van keuze getrompetterd. Reuze belangrijk!! Ik wil zélf kunnen kiezen!! Maar… als puntje bij paaltje komt en iemand maakt een andere keuze dan het ‘ikzelf’ wordt er wel van álles van gevonden. Dan zijn de oordelen en aannames niet van de lucht.

Ik spreek natuurlijk enorm veel mensen elke week voor werk en door de ultieme binnenkomer weet ik inmiddels ook wel zo’n beetje wat er in elke familie rondom fassinaties speelt. Heb je het ook gemerkt? Die naald drijft gewoon een wig tussen goede familiebanden!

Inmiddels heb ik familie, cliënten, vrienden in alle categorieën. Van geen faksinatie tot wel vaksinatie (1 of 2) en, van ondanks dat, alle sociale contacten buiten de deur houden tot we doen nergens meer moeilijk over. En omdat ik het best wel ingewikkeld vind worden, laat ik iedereen lekker in z’n waarde. Ik mijd energie slurpende discussies en trek m’n eigen (veilige) plan wat ergens zit tussen twee vaccinaties en niet overdrijven of roekeloos doen. Druk maken over de keuze van anderen? Mijn devies: niet doen / eigen keuze / lekker loslaten!

Blogstilte

Misschien was er daarom wel een blogstilte van mijn kant. Door al het priknieuws sloeg mijn creativiteit dood ;-)) O ja, en misschien had ik ook gewoon veel opdrachten lopen die mijn aandacht vroegen.

En… weet je wat ik de afgelopen maanden ook gedaan heb? Nou, ik heb zelf eens een stevig coachtraject doorlopen (stoer hè?). Ik ben gesliced en binnenstebuiten gekeerd en heb als mens en professional een fikse boost gekregen. Want, jezelf coachen dát gaat dus niet. Ik ben ietsepietsie liever voor mezelf geworden en misschien schrijf ik er nog wel een keer een blog over. In ieder geval heb ik nu nóg meer compassie met mijn eigen coachees!

Kennelijk worden mijn blogs gemist; dank trouwe lezers voor jullie vraag! Nu dus weer fijn aan het bloggen geslagen. En in deze tijd kon ik toch niet anders dan als eerste mijn fascinatie voor de vaccinaties te delen?! 🙂

wees Wijs & blijf Gezond!

Greetz, Annejet

Perceptiedenken.blog

  Ontvang ook gratis nieuwe posts!

  Reflectie | Inspiratie | Vermaak

Dankjewel! Vanaf nu kun je ook genieten van inspirerende posts.