Meisje van de Inhoud

Dames en heren, ik ben geschokt. Diep geschokt. Ik poste op LinkedIn mijn nieuwe
profielfoto. Nieuw jaar, nieuwe profielfoto. Was ook wel nodig, want de vorige deed geen recht aan mijn rimpels. Maar je wilt het niet geloven.

Binnen 24 uur waren er >7000 views en inmiddels kruipt het richting de 9000. Tuurlijk, het was een professionele fotoshoot, uitstekende fotograaf, inclusief visagiste, ik zag er niet heel beroerd uit, maar kom op zeg. Op mijn inhoudelijke blogs waar ik mijn hand voor in het vuur steek, heb ik tot nu toe op LinkedIn niet meer dan 1000 views gekregen.

Schrijven

Als rasecht Meisje van de Inhoud ben ik daarom diep geschokt. Zijn wij mensen dan echt zo into plaatjes en niet van de serieuze kennis? Of doe ik iets fout?

Het is waar dat ik schrijf omdat ík graag schrijf. Over onderwerpen die ík interessant vind en
er dus vanuit ga dat anderen dat ook interessant vinden. Hoezo Perceptiedenken? ? Hersenspinsels die in mijn hoofd zitten en waarvan ik de behoefte voel om ze wereldkundig te maken. En natúúrlijk hoop ik dat anderen er ook iets aan hebben. Ik hou immers van resultaten. Maar kom op, dit verschil in views tussen een profielfoto en inhoudelijke blogs is toch absurd?! Of zie ik dat verkeerd?

Deze is voor JOU

En dus heb ik weer eens zitten denken (want mijn hoofd staat nooit uit). Misschien moeten mijn blogs minder gaan over mij en meer toepasbare info bevatten voor jou. Dit jaar ga ik daarom dedicated schrijven voor Jou. En Jou. En Jou. Minder AJ en meer JOU. Meer praktische handvatten. Meer AHA-momenten voor YouYouYou. En hou ’t in de gaten, want vanaf de volgende blog komt er dus een serie over… jawel, Conflicthantering.

Er zijn zoveel grote en kleine conflicten. En ik pretendeer niet met een blogje de grote conflicten te kunnen blussen. Maar de kleintjes, die waar jij en ik tegenaan lopen, de alledaagse misverstanden, daar kunnen we toch een verschil maken!?

Conflicthantering

…gaat over hoe we communiceren voordat er überhaupt een conflict is. Het gaat over verschillen tussen mensen: herkennen, begrijpen, waarderen. Elkaar beter naar waarde
schatten. Aannames. Escalatie. Escalatieniveaus. Verschillende conflicthanteringsstijlen. Gesprekstechnieken. Vraagtechnieken. En vooral, bovenal Luisteren.

En laat ik in al die topics inmiddels met zoveel background nou expert zijn ? Dit zijn thema’s die ik in élk teamtraject en élk individueel coachtraject tegenkom, dus voldoende smeuïge voorbeelden.

Of ik zie het op de werkvloer bij bedrijven waar ik regelmatig kom. Zoals laatst die hoog opgeleide medewerker die de stikker ‘dossieropbouw / ontslaan’ kreeg, gewoon omdat ‘ie
verkeerd begrepen wordt door z’n directeur die op zijn beurt de wereld door een andere bril bekijkt. Even samen met AJ finetunen en de escalatie is op z’n retour. Hoe fijn!

Jouw Cadeau

Door met je af te spreken dat elke blog een cadeau voor Jou wordt, geef ik mezelf ook een stok achter de deur. Niet alleen maar leuke verhalen vertellen Annejet! Nee, concreet jou dingen Geven waar je elke dag je voordeel mee kan doen. En Geven dát doe ik graag. Want geven is niet moeilijk, zit in kleine dingen en maakt gelukkig!
Immers, delen = vermenigvuldigen.

Bewaarmails

Dus houd je mailbox in de gaten. Maak desnoods een apart mapje ‘Conflicthantering à la AJ’ voor de blogs die je later wilt lezen of terugvinden.

Dit wordt een mooi jaar – 2020 – het jaar waarin je jezelf boven conflicten gaat plaatsen en ze effectief leert te hanteren!

Hartelijks en tot snel,
Annejet

PS by the way, toen ik m’n profielfoto poste lag ik met een stevige griep en snippie verkouden in bed dozen tissues te verslinden. Al die viewers moesten eens weten! ?

Perceptiedenken.blog

  Ontvang ook gratis nieuwe posts!

  Reflectie | Inspiratie | Vermaak

Dankjewel! Vanaf nu kun je ook genieten van inspirerende posts.